Във връзка с материал на Plovdiv24.bg стана ясно, че той е

...
</TD
>Във връзка с материал на Plovdiv24.bg стана ясно, че той е
Коментари Харесай

Неочакван обрат с бездомника, чиято снимка трогна цяла България

Във връзка с материал на  Plovdiv24.bg стана ясно, че той е бил посетен от експерти на Община Пловдив и лекарски екип. По думите на специалистите мъжът изрично е отказал да бъде настанен в обществено заведение - дом за възрастни хора или в болница.

Според Веселина Ботева, шеф дирекция " Социална политика " още сутринта (29 май - бел. ред.) индивидът е посетен на място от чиновници на община Пловдив, на Бърза помощ, на Социално подкрепяне. Лицето изрично отхвърли да постъпи в болнично или обществено заведение, като декларира на всички, че е добре и не желае настаняване в Дом за остарели хора или подслон.

" Въпреки намесата и на екипа на Бърза помощ, не успяхме даже в лечебно заведение да го настаним, защото в действителност няма влошено здравословно положение. На мястото на срещата имаше и хора, работещи в близкия бизнес център - аз им благодаря за обществената ангажираност! Оставили сме телефонни номера, включително и на индивида, в случай че прояви предпочитание, незабавно ще го вземем с наш превоз и настаним в обществено заведение ".

Тя разясни още, че: 

" Никога по никакъв мотив не е казвано, че човек не може да отиде в Дом /социална институция/, тъй като има здравословен проберем. В Пловдив с изключение на Дом за остарели хора има и Дом за хора с физически увреждания, т.е.там живеят хора напълно със здравословни проблеми. Дори сега има свободно място и при предпочитание на лицето маже да отиде в подобаваща обществена услуга ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР